2013.02.09.
22:38

Írta: wferdinand

Borok a Tescoból

090450.jpgMúlt hét végén az itthon lévő borokat nézegetve arra jutottam, hogy elfogytak a "csak úgy hétköznap este kinyitható palackok". A Tescos Carignan élménye után felbátorodva nézegettem a népszerű hiper polcain a Selected by Tesco cimkés palackokat - sűrű googlezés közepette. Végülis két, egy híján 1200 forintos palackkal indultam a kassza irányába.

simply Chianti 2011 - Selectred by Tesco

Már a neve is egyszerűségre utal. Nem ígér túl sokat, de ezen az áron ne is várjunk csodát, viszont ha szerencsénk van, akkor egy hangulatos beszélgetés fényét emelni fogja eme nedű. A címke alapján egyébként Sangiovese, Canaiolo és Colorino szőlőkből készült házasítással van dolgunk. Felbontás után a legelső dolog ami szembetűnt, hogy a dugó igen kiváló minőségű.

Színre szinte már narancssárgásan bíbor, illatra is már könnyedséget sugároz. Kortyolva belőle leginkább a cseresznyét juttatja eszembe. Ízre is nagyon egyszerű, semmi komplexség. Savai, tanninja se akarnak bántani.  Jól iható bor, tudja az árát.

Côtes du Rhône Villages Reserve 2009 - Selected by Tesco

cotes.JPGMás jellegű bor, mint a Chiantink, az inkább egy könnyedebb tétel, ez pedig egy klasszikusabb darab. Ezt a címkéje is sugallja. Délkelet Franciaországból származik, Lyon környékéről. Alapanyaga Syrah és Grenache, mely burgundi palackba került. Dugója viszont műanyag, amit egy kicsit furcsállok.

Pohárba töltve színe sötét, fekete szederre emlékeztet, megforgatva pedig mély, határozott vörös színe van. Illatában nem érzem túl határozottnak, igazából nem árad belőle semmi túlzottan jellegzetes. Kóstolva közepesen testesnek mondanám, ízében sem komplex, egy picit talán túlzó barikkal. Mégis jó fogyasztani, más bántó nincs benne, nem túloznak sem savai, sem a tannin, és a 13.5%-os alkohol is köszöni szépen, pont jól megvan. A korty a szájat hosszan betölti, talán túlzottan is, mert kívánom minden korty után a vizet. Az árát mindenképpen megéri, de inkább fogyasztanám egy jó, vörös húsból készült ebéd vagy vacsora mellé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolondos.blog.hu/api/trackback/id/tr445057199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása