2013.02.03.
21:15

Írta: wferdinand

Jandl Cabernet Franc Kräftner-dűlő 2006

Aki borvidéken él, és szorosabb kapcsolata van a borral, annak minden bizonnyal van legalább egy-két borász barátja. Fontos ez az intimebb jellegű kapcsolat, hiszen így tudja a fogyasztó, hogy milyen ember, aki a bort megtermelte, így szívesebben fogyasztja italát, mintha csak leemelte volna a hiper polcáról.

A Jandl családdal régi a barátság: Arnit és a bátyját még annak idején apám tanította síelni. Apjuk, Kálmán hosszú évtizedek óta foglalkozik szőlővel és borral, mondhatni a kisujjában van a dolog. Ezt a tudást adja már jó ideje át kisebbik fiának, a fent említett Arnoldnak, így működik a fertőrákosi családi gazdaság.

Ha viccesen 81f6a59c98a9f25af2bdabf3d91584ec.pngakarnánk megfogalmazni a dolgot, akkor a Jandl Borászat nálunk az "udvari beszállító". Családi eseményeken vagy ajándéknak - tehát hogy ha biztosra akar menni az ember - akkor egyértelműen az ő boraikat választom, de például nyáron a Shiraz Roséjuk kartonszámra fogyott nálunk.

Ezen Cabernet Franc az évjáratból való utolsó palackok egyike volt: csak nekem csak most kategória, és egyébként pedig első termés a tőkén.Színét tekintve közepesen sötét, bíboros fényű. Illatéban picit csípős, pikáns hatást kölcsönöz. A korty lágy, de mégis elteríti a szájat: érett meggy mellett egy kis fűszerességet éreztem. Lekerekedett savak, harmónikus alkohol és tannin jellemzi. Sajnos nem volt egészen tökéletes - a garaton egy pici zavaró utóízt érezni - viszont hosszan betölti a szájat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolondos.blog.hu/api/trackback/id/tr394982389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása